Dit jaar is er weer het ensembleconcours: Kamermuziek Met Gitaar Competitie.

Op het Twents Gitaarfestival wordt bij gelenenheid het concours “Kamermuziek met gitaar” gehouden. Net als de solocompetitie is het gericht op studenten van conservatoria en ook op jonge professionele musici van over de hele wereld. Ervaring heeft ons geleert dat het technische en artistieke niveau van de bijdragen telkens weer indrukwekkend hoog is.
Het organiseren van een kamermuziekconcours is nog steeds erg zeldzaam op Europesegitaarfestivals. Het is dan ook een unieke kans om de gitaar in interactie met andere instrumenten te ervaren. Gitaarduo’s zijn welkom, evenals gitaar en één ander instrument. Zelfs ensembles van maximaal vijf personen in verschillende formaties zijn toegestaan. De compositie is vrij te kiezen door de deelnemers, evenals het repertoire. Alleen de gitaar moet een belangrijke en leidende rol spelen binnen het ensemble. We hopen op een breed programma van muzikale tijdperken en stijlen.
Onze deskundige jury bestaat uit gerenommeerde musici uit heel Europa. Zij bepaalt uiteindelijk welke van de deelnemende ensembles tot winnaar van de competitie wordt gekroond. De winnaars worden dezelfde dag bekend gemaakt op de Kaliber Kunstenschool, waar ook onze workshops, presentaties en masterclasses plaatsvinden.

Twents Gitaarfestival Competitie
Het concours “Kamermuziek met gitaar” wordt in één enkele ronde gehouden op vrijdag 19 mei in de kleine zaal, voorheen Arkezaal, in het Muziekcentrum en is openbaar. Wilt u een mooi concert horen met een breed programma of wilt u de gitaar ervaren in interactie met andere instrumenten? Bent u geïnteresseerd in de sfeer van een professioneel muziekconcours? Dan ben je van harte uitgenodigd om naar ons te komen om te luisteren.

De toegang is gratis. We vragen je echter om alleen tussen de individuele bijdragen de zaal te betreden of te verlaten en de instructies van het personeel op te volgen om de concentratie van de deelnemers aan de wedstrijd niet onnodig te verstoren.

Vrijdag 19 mei
15:00 uur
Arkezaal
toegang gratis!