Op Zondag ochtend 21 Mei neemt het Twents Gitaarfestival je mee op een muzikale route. Een concert met 3 verschillende acts, op drie verschillende locaties.

In de ochtend starten we op de Historische oude markt van Enschede.

We trappen de route met Aldo Likafi. Hij zal met zijn opzwepende Flamenco spel de toon zetten. We halen de flamenco gitaar voor een moment uit de concertzaal en brengen het terug naar haar roots: tussen de mensen in de straat, en in de bar. De romantische Spaanse klanken in combinatie met het speelse temperament maken dat deze vorm van volksmuziek noch altijd over de hele wereld gevierd word.

Na ca 25 minuten volledig te zijn ondergedompeld in de misterieuze wereld van de Flamenco gitaar, gaan we door naar onze tweede locatie. In het Paradijs wachten de spelers van het Twents mandoline orkest op ons. Te midden van een kakelend beekje, schildpadden, boomhutten, een mozaikvloer en de vele tropische planten wanen we ons voor een moment in het verre zuid Italie. De mandoline is een ver familie lid en een goede vriend van de Gitaar zoals we hem vandaag de dag kennen.

Muzikale Route@Twents Gitaarfestival

Wederom na 25 minuten te hebben weggedroomd vervolgen we onze route naar de grote Kerk op de oude Markt. Te midden van versterkers, elektrische gitaren, pedalen met de nieuwste snufjes en de nieuwste merken elektrische gitaren zal Ramon Zandbergen zijn naam als Enschedees Gitaarvitruoos waar maken. Met zijn elektrische gitaar zal hij de mogelijkheden en het klankspectrum tot de grens opzoeken.

Kaarten zijn op de locatie zelf te verkrijgen. Mocht je deze activiteit willen bezoeken, dan willen we vragen om ons te mailen op Twentsgitaarfestival@gmail.com. Op deze manier kunnen wij een overzicht bewaren van het aantal bezoekers.

Zondag 21 mei
10:00 uur
Grote Kerk, Oude Markt
Prijs: €15