De artiesten die tijdens het Twents Gitaarfestival de concerten verzorgen, geven ook gitaarlessen. Deze zijn ook openbaar voor toeschouwers!

Voor de les is het handig als je van te voren een stuk hebt ingestudeerd die je goed beheerst, die je kan laten horen tijdens de les en waar je samen aan kan werken. Iedereen, ongeachte leeftijd of niveau, kan deelnemen. Het is fijn als je de bladmuziek meeneemt naar de les.

Cristina Galietto

Cristina Galietto is een 23-jarige klassieke gitariste uit Napels in Italië, wiens gitaarspel haar naar vele landen in Europa heeft gebracht, waar ze concerten heeft gegeven, masterclasses heeft gevolgd met artiesten als Aniello Desiderio en Carlo Marchione.

Onder de vele internationale competities die ze heeft gewonnen, zijn de hoogtepunten het winnen van de eerste prijzen op de Europese EuroStrings competitie, Rago International Guitar Competition in Stuttgart, International Competition for Young Guitarists ‘Andrés Segovia’ in Monheim am Rhein en de Uppsala International Guitar Festival-competitie in Zweden.

Ze begon haar muzikale studie op zevenjarige leeftijd bij haar vader, een gitaarleraar, en ging daarna naar de muziekschool ‘Margherita di Savoia’ in Napels en studeerde bij Enzo Amat. Ze voltooide haar studie aan het Muziekconservatorium ‘San Pietro a Majella’ van Napels en het Muziekconservatorium ‘Domenico Cimarosa’ in Avellino in de klas van Lucio Matarazzo met onderscheiding en een speciale vermelding. Ze studeert momenteel bij Paolo Pegoraro en Lukasz Kuropaczewski aan de Universität für Musik und darstellende Kunst, in Graz.

Haar album Avant l’Aube, uitgebracht eind 2020 (Timespan recordings), bevat muziek van componisten als Joaquín Rodrigo, Domenico Scarlatti en Alexis Rago, die allemaal representatief zijn voor een intiem, delicaat en gepassioneerd muzikaal gevoel – kenmerken die opvallen in haar spel en waartoe haar publiek wordt aangetrokken.

Cristina Galietto @ Twents Gitaarfestival

Vladislav Fedorov

Vladislav Fedorov werd geboren in Karaganda, Kazachstan, en studeerde aan het Gnessins College in Moskou, aan de Accademia Chigiana di Siena in Italië en van 2012 tot 2019 aan de Universität für Musik in Keulen, waar hij zijn bachelor- en masterdiploma’s behaalde bij Prof. Roberto Aussel.

Nikolai Studenikin

Nikolai Studenikin werd geboren in Simferopol, Oekraïne, en studeerde aanvankelijk aan het Gnessins College in Moskou bij Anastasia Bardina. Vanaf 2015 zat hij in de klas van Prof. Hans-Werner Huppertz aan de HfMT Keulen/Aken, waar hij zijn bachelor- en masterdiploma’s met topscores behaalde.

Nikolai Studenikin en Vladislav Fedorov kennen elkaar al sinds hun studententijd in Moskou en treden al enkele jaren succesvol op als gitaarduo. Ze hebben prijzen gewonnen op verschillende internationale gitaarconcoursen. In 2023 wonnen ze de eerste prijs in onze “Kamermuziek met Gitaar Competitie” op het Twents Gitaarfestival.

Ze studeren momenteel voor een master in kamermuziek bij Prof. Hans-Werner Huppertz aan de HfMT Keulen / Aken en treden regelmatig op tijdens evenementen, festivals en eigen concerten. Hun repertoire omvat zowel originele werken voor gitaarduo als transcripties voor deze bezetting.

Nikolai Studenikin en Vladislav Fedorov @ Twents Gitaarfestival

vrijdag 10 mei
10-15:30 uur
Kaliber Kunstenschool