Wie wordt de volgende winnaar van onze Twents Gitaarfestival competitie?

Jonge talenten uit de gitaarwereld komen tegenover een deskundige jury van gerenommeerde gitaristen en klassiek muzikanten uit heel Europa tezamen voor het beste oordeel van deze jury in het soloconcours van het Twents Gitaarfestival. De competitie voor studenten en professionele gitaristen van over de hele wereld. Het heeft al een lange traditie en een groot aantal oud-winnaars zijn inmiddels niet meer weg te denken van de internationale concertpodia.

De kwaliteit van onze concurrentie is tot ver over de landsgrenzen bekend. De deelnemers spelen meestal op het hoogste technische en muzikale niveau. Sinds het repertoire vrij te kiezen is, belooft dit een grote verscheidenheid aan stijlen en luisterervaringen.

De eerste ronde vindt plaats op donderdag 18 mei vanaf 9.00 uur. Hier spelen alle deelnemers hun programma van acht minuten en hier wordt beslist welke gitaristen doorgaan naar de finale op zaterdag 20 mei vanaf 12.00 uur. De beoordeling van de jury wordt bekendgemaakt op de dag zelf in Kunstenschool Kaliber.

Twents Gitaarfestival Competitie

In de finale mogen de deelnemers een programma van 25 minuten presenteren. Ook hier de programmakeuze is vrij. Er moeten echter ten minste twee verschillende stijltijdperiodes worden gespeeld. De winnaar ontvangt een prijzengeld van € 1000, de tweede prijs is € 500. Opwinding is in ieder geval gegarandeerd!

De competitie van het Twents Gitaarfestival is openbaar en vrij toegankelijk voor iedereen. Als je de gitaarfestivalsfeer wilt proeven of gewoon een idee krijgen van waar je staat, dan zit je hier precies goed. Misschien wil je gewoon een leuk concert horen. Ook dan ben je van harte uitgenodigd om de Twents Gitaarfestival competitie te bezoeken.

We vragen u vriendelijk de concertzaal alleen tussen de bijdrages door te betreden of te verlaten om de concentratie van de deelnemers niet onnodig te verstoren.

Eerste ronde:

Donderdag 18 mei
vanaf 9uur
Arkezaal

toegang gratis!

Finale:

Zaterdag 20 mei
12:00 uur
Arkezaal

toegang gratis!